När himlen glöder över stan och kvällståget passerar

Det är en väldigt fin tid just nu. Kvällarna är längre och ljusare och till helgen får vi en timme extra. Den här tiden får mig att bli pirrig av förväntan inför våren och den kreativa hjärnan kommer i gång igen. Den som tagit lite paus ett tag. Visst har jag fotat i vinter och visst tycker jag om att fota just vinter men fastnat lite. Jag har inte varit så mycket i min stuga till fjälls som andra vintrar. Har haft ideer som inte fått ut dem genom kameralinsen. Inte så som jag brukar även om jag några guldkorn i datorn.

Det är också tacksamt att fota nu i mars och april när solnedgångarna är intensiva och makalöst fina. Än är det snö som ger en fin kontrast och träden och skogspartier blir vackert mörka i motljuset. Paletten går från mjukt gult, till rosa för att sedan bli kraftigt orange och rött när solen faller bakom horisonten.

Sådana kvällar har det varit ett tag nu. Vissa kvällar med mycket moln och vissa kvällar molnfritt. En sån molnfri kväll var det i går när jag tog med mig kameran och stativet och gick ned till sjön och ut på isen. Jag stod kvar en timme innan det blev för dunkelt.

På vägen hem passerade jag som vanligt järnvägen och fick se att det lyste grönt en bit bort på spåret, det betyder att det kommer ett tåg. Jag fick en ide, ville fota tåget som passerade med lång slutartid. Jag riggade stativet och kameran på säkert avstånd och fick ett lyckoskott. Det gröna ljuset speglades sig i vagnen och det blev alldeles lagom rörelseoskärpa.

På tal om förväntan inför våren så kommer snart fåglarna och all fin fotografering som väntar!

Bakåt Det blev ett par bilder ändå
Framåt Lavskrikan och bilden

Leave a comment

Du verkar vilja spara bilden. Hör av dig så får du köpa den!